Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub Alcatel Herselt 27-10-2022

Vermits we op deze laatste donderdag in oktober nog eens konden genieten van een stralend “nazomerweertje” bij een temperatuur van 22°, ging onze voorkeur uit om een fietstochtje te ondernemen in plaats van een wandeling . De plaats van afspraak was aan de afspanning “Mie Maan” om onder de leiding van Jos Steurs een mooi tripje te maken van ± 30 km door de bosrijke Zuiderkempen met 13 ex. Bell collega’s. Aan een gezapig tempo fietsten we “keuvelend” onder elkaar door het omvangrijke De Merode-gebied  richting Bergom om via de Lourdesgrot en de “Lange Dreef” de bekende toeristische Rietbrug over de Grote Nete te bereiken. Langs het fietspad naast de rivier en de Kaaibeekbrug bemerkten we aan de linkerkant de Kaaibeekhoeve, een beschermd monument dat werd herbouwd in 1686. Verder langs een onverhard smal paadje kwamen we in Goorbeek en aan de taverne Het Laak waar we de drukke gewestweg N127 overstaken. In het gehucht “Trichelhoek” passeerden we de oude geklasseerde Sint-Bavokapel (1600) en verder langs het Steenbergenveld, Besauw, de monumentale watertoren in Veerle en de Huyten naar Veerle-Heide, waar we na 17km te hebben afgelegd een rustpauze inlasten in “Het Buurthuis”. Hier konden we buiten op het terras bij deze temperatuur nog genieten van een drankje. De trip werd verder gezet door een bosrijk gebied naar hoeve De Eik, de Weefberg, Mosvenne  en de Langestraat naar de bekende café Oase aan het gelijknamige pompstation.
Nadat we hier hadden plaatsgenomen in deze drukbezette café, misten we pas onze collega Sylvain die door een spijtig toeval was achterop geraakt en door niemand werd vastgesteld. Natuurlijk een grote fout van ons allen waarbij we hier langs deze weg onze verontschuldigingen aanbieden, dit mag in de toekomst niet meer gebeuren!
Na nog wat gezellig nagekaart te hebben hernamen we onze tocht langs de Diestsebaan naar de parking bij Mie Maan waar we afscheid namen van elkaar.

Bedankt Jos! U heeft als begeleider, zoals altijd, weer een mooi parcours uitgestippeld.

De Route

Enkele foto's vind je hier.

De volgende afspraak is op donderdag 24 november om 13u voor een herfstwandeling. Julien Van Echelpoel zal nog laten weten waar we zullen samenkomen.

Roger