Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub Alcatel Herentals 25-08-2022

Bij een zomerse temperatuur van 32° in deze huidige hittegolf, zijn we in Herentals gestart op de parking van het Bloso met 13 man onder de leiding van Karel T’ Seyen. Na enkele kilometer aan de Meivuurstraat hadden we al pech, want bij wegenwerken kwam Raf ten val, gelukkig zonder veel erg. Via Heiken en de brug over de Nete kwamen we bij de voormalige ruïne van de Priorij O.L.V. Ten Troon. Deze ligt als een oase, midden in een militair domein. Het klooster werd gesticht op het Hof van Grobbendonk in december 1444 door ridder Arnold Van Craeyenheim op de plaats die toen nog Hulsdonk noemde, mooi gelegen langs de oude weg van Grobbendonk naar Herentals. Hier hielden we even halt om een blik te werpen op de resterende gebouwen van de ruïne na enkele foto’s te hebben genomen. Vervolgens ging onze tocht verder door het centrum van Grobbendonk naar Eisterlee, het gehucht waar onze ex. collega Mon Daneels woont.
Op de reünie op 17 juli verleden maand hadden we met de Mon afgesproken om nog eens een jaarlijks bezoek te brengen bij hem thuis met de fietsclub. Voor Mon is het volgens hem, “een hoogdag” om ons jaarlijks te ontvangen! Werkelijk, hij zorgt er immers altijd voor dat we bij hem niets te kort komen, dat ziet u bij de bijgevoegde genomen foto’s. Spijtig genoeg was bij Mon de afspraak een beetje ontgaan, want hij was werkelijk verast bij onze aankomst. Wij zouden verder gefietst hebben naar een volgende locatie om onze dorst te lessen, maar geen nood bij Mon, algauw had hij alles in gereedheid gebracht om op zijn manier ons gastvrij te ontvangen. In zijn uitgestrekte tuin werden in de schaduw van enkele parasols, al dadelijk de verkwikkende gekoelde dranken aangebracht, met de lekkere vlaaien waarvoor vrouwlief nog inderhaast had gezorgd! Natuurlijk werden hier zoals altijd gekruide en humoristische verhalen en gebeurtenissen opgedist, hoofdzakelijk door Mon zelf op zijn gekende manier zoals wij het van hem gewoon waren tijdens zijn loopbaan bij den Bell. Hij is immers de ancien van de ex. collega’s die zowel Plant 1 (vroeger BV) als Plant 2 hebben meegemaakt. Na dit gezellig weerzien en bezoekje hebben we afscheid genomen van Mon en hem het beste toegewenst. De tocht verliep terug langs Grobbendonk centrum en ‘den Troon’ naast de militaire basis en verder Lenteheide, waar we besloten nog iets te gaan drinken en na te kaarten in de vissers kantine van ‘Graag Beet’, alvorens terug te keren naar de startplaats aan het Bloso. Bedankt Karel voor het uitstippelen van deze verkorte route! Ook natuurlijk onze welgemeende dank aan de Mon en zijn vrouw voor de hartelijke ontvangst en de lekkere vlaaien en biertjes, misschien een weerziens volgend jaar?

Enkele foto's vind je hier.

De volgende afspraak is op donderdag 29 september om 13u op de parking voor het Gildenhuis te Meerhout voor een fietstochtje.
Fons zal dan de “routeplanner” zijn   

Roger