Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub ABell Hulshout 30-06-2022

Wat hebben wij toch weer geluk gehad met mooi fietsweer op deze laatste donderdag van juni! Er was wel regen voorspelt in de namiddag maar wij hebben heel de tocht droog kunnen blijven. Wij hadden afgesproken om onze 84-jarige collega Emile Horemans, al talrijke jaren een trouwe deelnemer bij onze uitstappen, een bezoek te brengen in het WZC “Ter Nethe” in Hulshout.
Na het vertrek met 13 fietsvrienden op de parking van de abdij van Tongerlo, voor een tripje van 31km, bereikten we al dadelijk via rustige landbouwwegen Geneinde.
Na de oversteek van de drukke baan Herentals-Aarschot ( N152) fietsten we verder over rustige wegen langs Elsbroek, Rooiveld en Broekhoven naar Wiekevorst.
Via de Goorbaan, in de plaatselijke volksmond “de Geitebaan”genoemd, passeerden we verder in Wiekevorst de bedevaartsplaats genaamd “Klein Scherpenheuvel” onbekend bij velen, maar vroeger veel bezocht door jeugd- en schoolgroepen. Verder kwamen we aan het deels onverharde knooppunt 99 in het gehuchtje Bernum, in de streek bekend om zijn slechte weg met vele putten en oneffenheden. Waarom wordt hier door de aanpalende gemeenten niets aan gedaan? In Bruggeneinde fietsten we langsheen de mooi gerestaureerde Kaasstrooimolen, dit is de laatste nog werkende windmolen in het arrondissement Mechelen. Onderaan de molen bemerkten we de “Pandoerenhoeve”, een langgevelhoeve uit de 17de eeuw. De eerste en derde zondag van iedere maand wordt er in het aanpalende bakhuis nog ambachtelijk brood gebakken. Via de Peerdekerkhofstraat en de Heibaan bereikten we onze bestemming, het bezoekje aan Mil in WZC “Ter Nethe”. Het deed goed om Mil nog eens te zien, de ontvangst was hartelijk. We hebben hier gezellig kunnen babbelen op het buitenterras bij verfrissende drankjes. Ook werd eens overlopen hoever het stond met de organisatie van de reünie en barbecue volgende maand op 29 Juli.
Er zijn al talrijke inschrijvingen genoteerd door Freddy, maar er wordt aan iedereen gevraagd om nog eens extra inspanning te doen om kandidaten op te sporen.
Na deze pauze keerden we terug naar de lange Heibaan om via de begraafplaats van Heultje, de Molenstraat en Gevaertlaan uit te komen in Zoerle aan het ronde punt met de gewestweg N152. Via de Vijfhuizenstraat en Overwijs kwamen we na een 3-tal km terug bij de parking aan de abdij.
Bedankt Fons voor het uitstippelen en gidsen van dit mooi fietstochtje!
Hier werd afscheid van elkaar genomen tot onze volgende ontmoeting.
Dit zal gebeuren op vrijdag 29 Juli om 14u bij de korte wandeling, reünie en barbecue in het lokaal van Tafeltennisclub TTC Ogeta, Kalvariebergstraat, 78, Oosterlo waar Jan Verwimp zoals ieder jaar de gastheer en organisator is.

Foto's vind je hier.
Ritschema en foto's van de Kaasstrooimolen, Pandoerenhoeve en bedevaartsoord Klein Scherpenheuvel staan achteraan.