Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub ABell naar Scherpenheuvel op 25-05-2022

Het eerste fietstochtje is naar jaarlijkse gewoonte naar Scherpenheuvel. Omdat het de volgende dag Hemelvaartsdag was zijn we nu op woensdag gestart op de parking bij afspanning Mie Maan aan de Hertberg te Herselt. Ondanks er enkele collega’s zich lieten verontschuldigen, zijn we met elf leden met de fiets gestart bij een winderige bewolkte lucht, maar we zijn gelukkig droog gebleven heel de tocht.
Jos gidste ons, zoals wij dat van hem gewoon zijn, over rustige wegen langs Blauberg, Testelt en Zichem richting Scherpenheuvel. Bij aankomst in het bedevaartsoord was het tamelijk rustig op deze laatste week van mei, uitgezonderd enkele bedevaart groepen  die onder muzikale begeleiding richting basiliek trokken.
In de Basilieklaan stonden aan beide weerszijden een aantal standen waar een kaars kon aangestoken worden, wat enkelen van ons ook hebben gedaan. Wat ons vooral opviel is dat het aantal verkoop kraampjes in aantal drastisch verminderd zijn tegenover vroegere jaren. Zoals gewoonlijk zijn we aan café “De Oude Tijd” gestopt om op het terras een drinkpauze te houden. Na dit gezellig oponthoud en geanimeerde gesprekken vatten we de terugweg aan richting Zichem. Hier passeerden we langs de bekende gerenoveerde Maagdentoren en de Demer in Zichem. Verder ging het via “De Vijvers” en de voormalig taverne Vossenhol, nu “restaurant Colette”, naar de bekende lekdreef aan de abdij waar we zoals altijd enkele ijsroomwagens aantroffen. Natuurlijk zijn we er gewoontegetrouw gestopt en genoten van deze verfrissing bij het favoriete “IJsroosje”. Via het nieuwe aangelegde brede fietspad naar Veerle ging het over enkele mooie binnenwegen naar Veerle-Heide. Verder langs de taverne Haebeeckhoeve en Elsschot, kwamen we bij ons vertrekpunt op de parking van Mie Maan. Hier namen we afscheid tot de volgende fietstocht.
Bedankt Jos voor deze mooi uitgestippelde rit van ± 35km.

De volgende afspraak is op donderdag 30 juni om 13u op de parking voor de abdij van Tongerlo, naast de dreef. Van hieruit zal Fons een fietstochtje plannen naar Hulshout waar we afspreken met Miel Horemans om hem eens een kort bezoekje te brengen.

Roger

Foto's