Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

 

Verslag fietsclub Alcatel Herentals 29-08-2019

Na 2 maanden onderbreking, te wijten aan de extreme hitte eind juli, hebben we bij een normale zomertemperatuur nog eens een fietstochtje kunnen maken. Er kwamen aan de visvijver van “De Beukelaer”, waar de vissers van vissersclub “Graag Beet” hun favoriete hobby beoefenen, welgeteld 13 ex. collega’s opdagen.
Een tiental minuten na de geplande start om 13u was van Freddy nog geen spoor te bekennen. Spijtig genoeg had zijn GPS hem naar de afrit van Herentals-Industrie gestuurd en vervolgens naar de brug over het Albertkanaal aan de Lierseweg die nog niet in gebruik is. Een GPS is een handig ding, maar éénmaal op de dool is men algauw veel tijd verloren. Fred heeft dan uiteindelijk gebeld dat we zonder hem moesten starten met de fiets en dat hij met de auto naar Mon Daneels in Grobbendonk zou rijden. Immers, Mon had ons uitgenodigd bij hem thuis voor een traditioneel jaarlijks bezoekje. Onder de leiding van Karel (T’Seyen) fietsten we een ingekort ritje van ± 20 km langs het Albertkanaal naar Grobbendonk. Pech iets na de start bij de Mil (Horemans)  want hij had daar problemen met de zijn fiets. Den “ellentriek” marcheerde niet en Miel moest zelf voor de aandrijving zorgen, hetgeen niet plezant is voor een “tachtigplusser”. Geen nood echter, wij beschikken over de nodige technici  
die dit euvel algauw ontdekt hadden. De opgeladen batterij was niet goed aangesloten en gaf bijgevolg geen goed contact. Langs de oever van het kanaal fietsten we enkele kilometers tegen de wind in tot de afslag naar Eisterlee en verder naar de Mon waar we de Fred reeds aantroffen. De ontmoeting was zoals altijd zeer hartelijk en het deed ons werkelijk deugd om de Mon ieder jaar nog eens terug te zien.. Achter zijn prachtig gerenoveerde herenhuis ligt een mooie onderhouden uitgestrekte tuin waar Mon ons uitnodigde bij een verkwikkend pilsje. Ook verwende Mon met zijn echtgenote ons met lekkere vlaaien en versnaperingen zoals u op de foto’s kunt merken. Natuurlijk werden hier gekruide en humoristische verhalen en gebeurtenissen opgedist door Mon zelf, op zijn gekende manier zoals wij het van hem gewoon waren tijdens zijn loopbaan bij den Bell. Na dit gezellig weerzien en bezoekje van een uurtje hebben we afscheid genomen van Mon en het beste toegewenst. De tocht verliep verder langs Grobbendonk centrum en den Troon naar de mooie fietsweg naast de militaire basis en Lenteheide, waar we terugkeerden naar de startplaats aan de visvijver. We besloten hier nog iets te drinken en wat na te kaarten in de plaatselijke visserskantine. Tot onze verrassing troffen we hier ook ex. Bell collega’s Roger Neefs en zoon Ludo aan die hier ook hun dorst kwamen lessen. Natuurlijk volgden hier geanimeerde gesprekken en werden herinneringen opgedist uit ons collectief Bell geheugen. Roger vond het spijtig dat Freddy er niet bij was, hij had hem ook nog eens graag teruggezien!
Bedankt Karel voor het uitstippelen van deze route! Ook natuurlijk onze welgemeende dank aan de Mon en zijn vriendelijke echtgenote voor de hartelijke ontvangst en de lekkere vlaaien en biertjes, misschien een weerziens volgend jaar?

Enkele foto's.

De volgende ontmoeting is op donderdag 26 september met vertrek aan de parking van de abdij van Postel om 13u.
Jules (Van Echelpoel) zal ons gidsen langs mooie en rustige fietswegen. 

Roger