Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub ABell naar Arendonk op 29-05-2019

Bij de laatste reünie eind 2018 bij het pensenfeest mochten we ook onze ex. collega Wies Bertels verwelkomen. Bij deze gelegenheid nodigde Wies ons uit om bij een fietstocht eens langs te komen bij hem thuis in Arendonk. Wij hebben hem toen beloofd dit zeker eens te doen in 2019. Na contactneming door Julien Van Echelpoel met Wies, zijn we na de samenkomst op de parking van het Prinsenpark in Retie, bij een heerlijk lenteweertje met 13 collega’s naar Arendonk gefietst. Onder leiding van Julien die deze tocht perfect uitgestippeld had, fietsten we langs goed geasfalteerde wegen langs de watermolen van Retie gelegen aan de Kleine Nete, richting gehucht Pontfoort en verder naar Schoonbroek. Na de brug over de E34, na het verlaten van het gehucht Schoonbroek werden we wegens asfalteringswerken genoodzaakt een omleiding te volgen achter de brug over de autoweg E34. Langs een parallel lopende betonnen weggetje met de E34 te Arselt ging de omleiding langs Rhoode, Loopbeemden en Saren naar de wijk Roobeek en verder langs een onverhard wandelpad tot bij de Wies.
Hier werden we door Wies en vrouwtje Nicole hartelijk verwelkomd! We werden vooral gastvrij verwend op het mooie terras dat een prachtig uitzicht biedt op de mooie en vooral keurig onderhouden tuin met zijn grote visrijke vijver. We twijfelen er niet aan dat de Wies hier veel van zijn vrije tijd heeft ingestoken. Bij het nuttigen van lekkere wafels, koffie en biertjes konden we gezellig verpozen bij vele herinneringen aan het Bell verleden. Na een gezamenlijk wandeling door de tuin en de onvermijdelijke foto’s, namen we van Wies en Nicole afscheid tot een volgend weerzien?
Bedankt Wies voor dit gezellig oponthoud en tot later.

Onze terugweg ging langs de grote baan via Huiskens en de brug over de autoweg richting Hodonk en De Brand langs de Langendijk, waar we vervolgens passeerden langs het voetbalveld van SK Branddonk, en verder langs het riviertje de Werbeek naar het gelijknamig gehucht Werbeek. Via de watertoren te Dessel, Molenhei en Brasel kwamen we bij Brasserie Calimero waar we nog onze dorst konden lessen bij een frisse pint of koffie.
Nog 3km moesten we nog afleggen om tot aan het eindpunt aan te komen.   
Hier werd afscheid genomen en afgesproken tot de volgende fietstocht.

Bedankt Jules voor het leiden van de tocht en ook in het bijzonder Wies voor zijn gul onthaal!

De volgende ontmoeting zal doorgaan op donderdag 27 juni te Hulshout.
Afspraak om 13u op de parking achter de kerk van Hulshout. Jos Steurs zal in samenwerking met de Mil nogmaals een rustig fietstochtje uitstippelen in deze streek.

Roger Eysermans

Enkele foto's.

Het ritschema.