Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

 

Verslag fietsclub ABell naar Scherpenheuvel op 25-04-2019

Het eerste fietstochtje is naar jaarlijkse gewoonte naar Scherpenheuvel. Ondanks de voorspelde regen in de namiddag na een zomers getint paasweekend, waren we toch met 15 fietsende leden aanwezig op de parking bij Mie Maan aan de Hertberg te Herselt. Jos gidste ons, zoals wij dat van hem gewoon zijn, over rustige wegen langs Blauberg, Testelt en Zichem richting Scherpenheuvel. Even voorbij Zichem vielen de eerste regendruppels zodat we genoodzaakt werden ons van regenkledij te voorzien.
Trouwens, zoals u op de foto’s kunt merken hebben we deze de ganse namiddag moeten aanhouden wegens de onophoudelijke regen. Bij aankomst in het bedevaartsoord was het nog tamelijk rustig, uitgezonderd een autocar die arriveerde met een groot aantal bezoekers. Voor de basiliek in de Basilieklaan stonden aan beide weerszijden een aantal standen waar een kaarsje kon aangestoken worden. Intussen was het flink begonnen met regenen en moesten we snel onze toevlucht nemen naar het café “De Oude Tijd" waar we gelukkig tijdig binnen waren. Na deze drinkpauze en geanimeerde gesprekken vatten we de terugweg aan richting Zichem. Hier passeerden we de bekende gerenoveerde Maagdentoren en de Demer in Zichem, verder ging het via “De Vijvers” en de voormalig taverne Vossenhol” die voorlopig leegstaat, naar een verlaten “likstraat” waar bij deze regendag natuurlijk geen enkele ijsroomkar te bespeuren viel. Geen nood echter, dan maar naar “De Ploeg” waar we allen genoten van een lekker ijsje bij uitbaatster Jeanine, een vroegere ex. Bell collega die was tewerkgesteld in de afdeling van meestergast Louis Van Roosbroeck. Aan Mie Maan werd na deze uitgeregende fietstocht toch goedgehumeurd afscheid genomen tot de volgende fietstocht.
Bedankt Jos voor deze mooi uitgestippelde rit.

Let op, de volgende afspraak is nu op woensdag 29 mei (dag voor Hemelvaartsdag) om 13u op de parking van het provinciaal domein Prinsenpark te Retie. Julien zal dan een fietstochtje plannen naar Arendonk waar we langs ex. collega Wies Bertels passeren die ons vriendelijk zal ontvangen.

Roger

Foto’s van de wandeling vind je hier.