Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

  Verslag fietsclub Alcatel Herselt 31-01-2019

De afspraak van deze eerste wandeling na de jaarwisseling was aan de parking van de bekende afspanning “Mie Maan” aan de Hertberg te Herselt.
Onder de leiding van Jos Steurs, die ons vakkundig door dit uitgestrekte Provinciaal Groendomein loodste, zijn we met 13 “ex. Bellers” gestart voor een mooie wandeling van 9km aan knpt.26 bij Mie Maan. De weersomstandigheden waren ondanks een guur windje gunstig, en naargelang de namiddag vorderde mochten we zelfs genieten van een beetje zonneschijn. Vroeger was het domein Hertberg eigendom van prins De Merode en behoorde het bij de uitgestrekte Merodebossen gelegen tussen de grens van de Kempen en het Hageland. Vanaf begin 2012 startte men, zoals op talrijke plaatsen in deze beboste gebieden met uitgebreide natuur beheers werken. Talrijke dennen werden er gekapt alsook open plekken gecreëerd om plaats te ruimen voor natuur- en veenherstel. Om de mogelijkheid te verlenen om deze nieuwe aangelegde gebieden te bezoeken werden ook talrijke wandelwegen aangelegd onder de vorm van genummerde knooppunten. Zo kan men, zoals met de fietsknooppunten het geval is, zelf willekeurig een route uitstippelen met een afstand naar keuze.
Jos gidste ons via de genummerde Merode wandeling door een gevarieerd landschap met omheinde afschermingen rond de jonge aanplantingen, via de mooie Lourdesgrot te Bergom tot bij de taverne “Bergomhof” aan de kerk te Bergom. Hier konden we eventjes bekomen bij een frisse pint of koffie bij een gezellige babbel. Na deze pauze zetten wij de wandeling voort langs de westelijke zijde van de Diestsebaan door een meer beboste omgeving.
Sommige wandelpaden lagen er hier en daar wat glibberig bij na de strenge nachtvorst. Na enkele kilometer kwamen we, na deze ontspannende wandeling terug aan bij Mie Maan waar we afscheid namen tot de volgende ontmoeting. Dank aan Jos voor zijn inspanningen om alles in goede banen te leiden! Trouwens, Jos zal volgende maand nogmaals als begeleider fungeren bij onze volgende wandeling.

Deze zal, zoals eerder vermeld werd in de agenda, plaatsvinden te Gerhagen.
Afspraak op donderdag 28 februari om 13u op de grote parking aan de VVV toren.

Roger Eysermans

Foto's?

Reünie 2019, we bespraken het volgende.