Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub Alcatel Kaggevinne 29-11-2018

Het was al een poosje geleden dat we nog eens een wandeling gemaakt hebben in het heuvelachtige mooie uitgestrekte landschap van het Hageland. Met 12 ex. Bell-collega’s waren we uitgenodigd ten huize van Freddy Van Gompel te Kaggevinne om onder zijn leiding en in gezelschap van Fred’s ‘viervoeter’, een interessante mooie wandeling te maken van ± 7 km in de naaste omgeving .
Aanvankelijk moesten we op deze sombere dag onze paraplu’s bovenhalen, maar naargelang de namiddag vorderde werd het nog een helder zonnig weer met temperaturen rond de 12°.
Na de start langs zompige wandelpaadjes en velden kwamen we na ± 1,5 km aan het Cluckerskasteel, een van overheidswege beschermd gebouw. Dit oorspronkelijk jachthuis en buitenverblijf van de vroegere Diestse advocaat Andreas Cluckers werd gebouwd tussen 1826 en 1848. In de loop der jaren werd het omgevormd tot een landbouwbedrijf met akkerbouw, uitgebreid met varkensstallen, silo’s en bergplaatsen.
De hoeve werd nadien verpacht aan Clemens Commers, en wordt na enkele generaties verder, momenteel uitgebaat door de familie van achterkleinzoon Guy Commers.
Na onze passage hier werden we uitgeleid door enkele blaffende honden die onze aanwezigheid blijkbaar niet op prijs stelden. Wat verder kwamen we aan het imposante Heilig Hartbeeld, een afbeelding van Jezus Christus dat zich met uitgestrekte armen beschermend uitkijkt vanaf de heuvelrug van het Prinsenbos over het grondgebied van Assent. De inwoners van Assent plaatsten dit beeld in oktober 1946 als dankbetuiging omdat tijdens een zwaar bombardement in Wereldoorlog II de bommen niet op het dorp terecht kwamen maar op de omliggende velden.
Halverwege de wandeling ging het nadien verder over de Galgenberg richting Diest
met weidse schitterende panorama ‘s. Na een afdaling naar bewoond gebied passeerden we enkele dierenweiden met o.a. varkens, schapen, geiten, paarden, enz.., alvorens terug te keren naar Fred’s woning.
Hier werden we door Rita gastvrij verwelkomd met lekkere geurende koffie of een pintje bij enkele versnaperingen en wafels. Ook werd hier de ledenlijst nog eens afgestemd van de betalingen voor het nakende pensenfeestje en reünie.  

Bedankt Freddy en Rita voor het hartelijk onthaal bij jullie!

Volgende afspraak is het jaarlijkse pensenfeestje en de reünie met de vroegere collega’s en partner die zich inschreven. Dit zal plaatsvinden op donderdag 20 december om 14u in het lokaal van tafeltennisclub Ogeta, Kalvariebergstraat, 78, Zammel bij Jan Verwimp.

Jan zal zoals steeds de gastheer zijn en zorgen dat we niets te kort komen.

Roger Eysermans
Enkele foto's ?