Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub Alcatel Meerhout 25-10-2018

Met 14 collega’s werd om 13u afgesproken op de parkeerplaats aan het Gildenhuis voor de eerste herfstwandeling. Fons, inwoner van Meerhout en natuurlijk onze gids, liet ons nu eens kennismaken met het natuurgebied van de “Kruiswacht”, liggende tussen Genepas en de Grote Nete.
Na de start door de bebouwde kom kwamen we al dadelijk via het voetbalveld van “De Zonnekloppers” en na de oversteek van de Genepas in de verrassende hoge heuvelachtige zandduin “Peteresberg” terecht, waar ook mountainbikers hun hart kunnen ophalen.
Even verder passeerden we nabij de Nete, de goed onderhouden gemeentelijke visvijver ’t Gewad’. Hier kunnen de plaatselijke hengelaars met een dag- of jaarvergunning hun favoriete hobby beoefenen.
Na het bruggetje over de Grote Nete volgden we het kronkelend wandelpad langs de rivier en passeerden achtereenvolgens vele privévijvers, ook die van hengelclubs De Katvissers en Het Sprotteke waar nog een “visprijskamp” aan gang was.
Wat verder aan de Smissestraat kwamen we via een brugje over de Nete terug in bewoond gebied. In de gezellige houten achterbouw van het koffiehuisje “De Zoete Zonde” namen we een welgekomen rustpauze bij een biertje of koffietje.
Nadien om de wandeling te besluiten brachten we nog een bezoekje aan het Gildenhuis waar Freddy de brieven met betrekking voor de reünie op donderdag 20 december, verdeelde onder degenen die deze in de brievenbus zouden droppen bij een ex-collega. Immers, postzegels kosten geld er zijn een groot aantal ex. ABellers waarvan wij het e-mailadres niet van kennen, of die er helemaal geen hebben.
Na nog een tijdje gezellig bijgepraat te hebben werd het evenwel tijd om op te stappen en afscheid te nemen tot de volgende wandeling.

Bedankt Fons voor het gidsen van deze wandeling door het natuurgebied en Netevallei de “Kruiswacht”.
Enkele foto's ?

De volgende afspraak is donderdag  29 november om 13u ten huize bij Freddy (Van Gompel) Prinsenbosstraat 143 te Kaggevinne.
Fred zal ons daar gidsen bij een wandeling door het heuvelachtige Hageland

Roger