Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub Alcatel Paal 30/08/2018

Bij een ideaal fietsweertje zijn we nog eens doorheen het “fietsvriendelijke Limburg” gefietst met 12 ex. Bell collega’s. Spijtig genoeg zonder onze ex-collega Roger Slegers die er praktisch altijd bij was bij onze uitstappen, maar ons veel te vroeg is ontvallen wegens een ongeneeslijke ziekte. Hij was onlangs nog in ons gezelschap bij de laatste fietstocht op 28 juni te Hulshout, wij allen zullen hem missen!
Sylvain loodste ons onberispelijk over de rustige knooppuntenfietsroutes vanaf de “Paalse Plas” naar Beringen-Mijn waar we eventjes halt hielden om foto’s te maken van de genaamde “Avonturenberg” gelegen op de eerst bekende mijnterril, direct gelegen na het mijnmuseum. Deze “Avonturenberg” werd 2 jaar geleden geopend op 11 september 2016. Naast wandelpaden en trappen kwamen er speelse en avontuurlijke klim- en klauterconstructies en glijbanen tegen de berghelling. Ook werden tegen de terril en de top expoplateaus aangelegd met infoborden die een verhaal brengen van de vroegere koolmijnen en terrils in de Limburgse Kempen.
Verder fietsten we via het gehucht Korspel naar Beverlo langs de spoorverbinding Leopoldsburg naar Hasselt. Hier constateerden we dat de achterste fietsband van de Fred een beetje meer lucht kon gebruiken, daarom werd er een beetje meer druk bijgezet. In Heppen namen we vervolgens het mooi verharde fietspad naar Oostham over de voormalige spoorwegzate van Leopoldsburg naar Tessenderlo.
Bij de “Mijnlamp” in Oostham, een monument ter ere aan de vroegere mijnwerkers, namen we nog een korte fotosessie van onze groep. Natuurlijk moesten we ergens nog een rustpauze inlassen met het nodige welgekomen drankverbruik. De ideale plaats op een terras in volle zon, werd gekozen even verder te Oostham centrum in taverne Sint Kristoffelheem.
Hier hebben we bij het verbruik van twee consumpties een uurtje pauze genomen alvorens verder via Genenbos en Hulst terug te keren naar het vertrekpunt aan de parking van de “Paalse Plas”.
Dank aan Sylvain voor deze uitgestippelde mooie trip van 30km.

Foto's vind je hier. Door wijzigingen van de survice provider zijn de foto's automatisch gerangschikt op datum van opname, de jongste staan eerst. Wil je de foto's bekijken in volgorde zoals ze genomen zijn dan begin je best achteraan en komt zo naar voor. De laatst genomen foto staat eerst....

Ritschema.

Juul (Van Echelpoel) zal de volgende fietsuitstap organiseren op donderdag 27 september. 
Afspraak om 13u op de parking van het Ecocentrum “De Goren” te Mol-Rauw.

Roger Eysermans