Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub Alcatel Hulshout 28/06/2018

De Miel had weer een mooie rit uitgestippeld door het Pallieterland. Bij prachtig zomerweer bij 28° vertrokken wij aan de kerk van Hulshout met 12 man richting fietspad van de oude spoorwegbedding naar Morkhoven en Noorderwijk. Onderweg bemerkten we het oude gerestaureerde Paviljoen, een dienstgebouwtje aan de vroegere spoorweg en verder de nog soms actieve beschermde Hogewegwindmolen (1841) te Rossem. Via “De Bergen” in Herenthout en “Langenheuvel”  te Bouwel passeerden we nog een windmolen die oorspronkelijk in Oosterwijk heeft gestaan maar werd heropgebouwd op de plaats waar de voormalige stond die in de oorlog van 1914 in brand werd gestoken. Langs kleine wegen en bospaden door een bosrijk gebied, ging het vervolgens door de “Niemandshoek” over een moeilijke berijdbare weg met de fiets door de dreef tot de oude herberg het “Schipke” aan de oevers van de Nete. Deze bekende toeristische pleisterplaats deed rond de eeuwwisseling in 1900 dienst als herberg en boerderij en tevens als overzet over de Grote Nete. Hier konden we onze dorst lessen met een mooi uitzicht op de Netevallei. Enkele jaren geleden werden hier opnames gemaakt voor de bekende film “Pallieter”, naar het gelijknamig boek van Felix Timmermans.
Na deze verkwikkende drankpauze fietsten we verder richting Herenthout en de kapel van de Uilenberg. Deze beschermde kapel gewijd aan O.L.V. van Zeven Smarten is een eenvoudig bakstenen zaalkerkje onder een leien dak en werd heropgebouwd in 1704 na vernielingen vanaf zijn oorsprong in 1640.Het is mooi gelegen op een heuveltje en omgeven door lindebomen.
Vanaf hier namen we de richting naar Wiekevorst over de Wimpe en dan rechtsaf naar Wimpel en verder Bernum en de Haagstraat tot Bruggeneinde. Hier meenden we gewoontetrouw de  Double D Ranch nog te bezoeken, maar deze heeft intussen een andere bestemming gekregen. Dan maar naar Café-Café in het centrum van Hulshout waar we nog gemoedelijk konden nakaarten na deze uitstap.

Bedankt Miel voor deze mooi uitgestippelde tocht van 40km door een prachtig zomers landschap.

De volgende trip werd na overleg gepland op donderdag 26 Juli  te Paal.
Jos Steurs zal de rit uitstippelen en gidsen.
Afspraak om 13u aan de parking van de “Paalse Plas” waar we gewoonlijk samenkomen.

Foto's

De tabletgebruikers klikken hier voor de foto's.

Ritschema.

Roger Eysermans