Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub Alcatel Gerhagen 30-11-2017

Voor de tweede maal dit jaar zijn we gaan wandelen met 12 ex. Bellers door het prachtige natuur- en stiltegebied Gerhagen onder de leiding van Jos. Immers, op 23 februari dit jaar bezochten we dit gebied langs de zuidwestkant. Nu verkenden we de noordwestzijde palend aan Schoterheide. Na het verlaten van de autoparking kwamen we al dadelijk via het 3,5 km ‘Stiltepad’ aan een nieuw kunstwerk dat onze aandacht trok, n.l. de ‘Mijmerbank’ een kunstwerk van Rafaël Timmermans. Op een onderbroken cirkelvormige betonnen bank rust een beeld in blauwe steen. Ernaast staat op een voetstuk een gedicht ter ere van overleden kinderen. Op een andere sokkel staat de symboliek van dit beeld. De bedoeling is om er rustig bij te mijmeren en terug te blikken naar verleden en heden en te dromen over de nabije toekomst.
Na enkele honderd meter gewandeld te hebben door een bosrijke omgeving belanden we in een mooi uitgestrekt gebied met heidegrassen en veenplassen. We bemerkten in de verte dat we niet alleen waren als bezoekers aan dit uniek stiltegebied, dit constateerden wij bij onze rustpauze in de taverne aan de gemeentelijke visvijver.
Deze drankgelegenheid wordt door wandelaars en natuurliefhebbers druk bezocht, zowel in de zomer- als in de wintertijd. Na dit oponthoud sloten we terug aan bij het wandelpad tot bij het Bosmuseum waar wij de nabootsing van bepaalde vogelsoorten konden beluisteren. Aangekomen bij de autoparking besloten we nog iets te gaan drinken wat verder. Wij verwisselden de beslijkte wandelschoenen met ons oorspronkelijk schoeisel om alzo de in de nabijheid liggende brasserie ‘Het Eikelhof’ niet al te zeer te bevuilen. Nu kon de Fred eens mee nagenieten in ons gezelschap, want vorige keer in februari werd de toegang geweigerd aan Ezi, zijn trouwe inmiddels overleden viervoeter.
Tot slot van de wandeling werd hier afscheid genomen tot de volgende afspraak.
Bedankt Jos voor ons te gidsen door dit stiltegebied, totaal nieuw voor sommigen van onze groep.

Volgende evenement is een korte wandeling gevolgd door het jaarlijkse pensenfeestje dat zal doorgaan op donderdag 21 december om 13u in het lokaal van tafeltennisclub Ogeta, Kalvariebergstraat, 78, Oosterlo.
Jan zal zoals steeds de gastheer zijn en zorgen dat we niets te kort komen.
Graag tijdig voor zaterdag 16 december een mailtje of berichtje aan Jan voor uw deelname.      

Voor de foto's klik je hier.
De tabletgebruikers klikken hier.

Roger Eysermans