Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub ABell te Herentals op 28-09-2017

Juist een jaar geleden waren we ook met onze ABell fietsclub afgesproken aan de jachthaven te Herentals met als gids Karel T’Seyen. De weersomstandigheden waren schitterend, we haalden zelfs 21°, dus ideaal voor een fietsuitstapje. Karel had, zoals hij dat kan, een prachtig leerrijk parcours uitgestippeld. Na de start met 13 man, enkelen waren verontschuldigd, ging het in een gezapig tempo langs het Kempisch kanaal naar de drukke laadkade aan het Albertkanaal en langsheen de bekende “koekjesfabriek” vroeger LU, nu Mondelez. Via Lenteheide en Heiken, rustige regionale fietswegen, ging het naar het kardinaalsdorp Vorselaar (kardinaal Van Roey 1874-1961) waar wij aan het einde van een verkeersvrije statige lindendreef het imposante en eeuwenoude kasteel “De Borrekens” bereikten. Dit kasteel is al eeuwenlang de trots van Vorselaar. Rond 1270 werd de eerste steen gelegd door de ridders van Rotselaar. Het oorspronkelijk grondplan werd tot op heden grotendeels bewaard. Het kasteel heeft een schatkist aan geschiedenis en roemrijke verhalen en werd gedurende de jaren bewoond door adellijke families.
Wat extra info over het kasteel?
Alhoewel we het domein niet binnen mochten hebben we wat extra foto’s , na het klikken op de link even naar beneden scrollen en dan heb je  hier wat extra foto’s.

Na een korte pauze fietsten wij verder naar de wijk “Vispluk” richting Lille, waar wij in een voormalige oude kempische boerderij aan de Broekzijstraat, een gepland bezoek brachten aan een eeuwenoude slagmolen. Voor de gelegenheid had de molenaar de molen in werking gesteld en konden wij geboeid luisteren naar zijn technische en praktische uiteenzetting en ervaringen. Meer info over deze slagmolen, klik op
www.slagmolen-lille.be/Welkom.html.
Na dit leerrijke en interessant bezoek belanden wij in heggedorp Poederlee, waar het gezellige uitverkoren cafeetje “In den Hemel” spijtig genoeg gesloten was. Dan maar verder naar het in de buurt liggende “Mollenhof” waar wij bij een frisse pint op het buitenterras een welgekomen pauze namen. Na dit oponthoud ging het verder door het Lichtaarste gehucht Achterlee en de Bosbergen met natuurreservaat “De Zandfluiter” en camping “L’Oreal” richting Bobbejaanland. Via het jaagpad langs het kanaal te Sint-Jozef Olen kwamen we ten slotte terug aan in de jachthaven te Herentals bij de cafetaria die in de zomer 2014 werd geopend. Bij een onverwachts regenbuitje waren we noodgedwongen niet op het buitenterras, maar binnen in het krappe cafeetje plaats te nemen. Geen nood echter, gezelligheid troef bij een frisse pint of heerlijke koffie!

Bedankt Karel voor deze mooi uitgestippelde trip van 33km en het verrassende bezoekje aan de slagmolen te Lille.
De volgende afspraak is op donderdag 26 oktober om 13u aan de tafeltennisclub van Jan Verwimp te Oosterlo.
Afhankelijk van het weer wordt het een fiets- of wandeltocht, dus uw fiets en ook wandelschoenen meebrengen!

Roger

Voor de foto's klik je hier.
De tabletgebruikers klikken hier.