Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub ABell te Herselt op 27-04-2017

Het eerste fietstochtje is naar jaarlijkse gewoonte naar Scherpenheuvel. Ondanks het grillig aprilweer waren we toch weer met 14 man aanwezig. Enkelen waren verontschuldigd n.l. Fred (op tocht in Kroatië), Raf (ergens gidsen) Leo en Lowieken.
Zoals verleden jaar was de samenkomst aan taverne “Mie Maan” en toeval of niet, weer moesten we daar bij het vertrek beschutting zoeken voor een plensbui onder een overdekte rustplaats. Jos gidste ons zoal altijd over rustige wegen langs Blauberg, Testelt, Messelbroek en Zichem richting Scherpenheuvel. In het bedevaartsoord was het nog opvallend rustig in het vooruitzicht op een drukke meimaand, het viel ons trouwens op dat er zo weinig marktkramen stonden tegenover vroegere jaren. Ook bemerkten we een opvallende verandering, namelijk 2 standen waar men een kaarsje kon opsteken stonden nu opgesteld aan weerszijden de Basilieklaan, rechtover de basiliek. De kaarsen zijn nu vervangen door potjes in glas en kosten 2€, maar sommigen van ons hadden hier geen probleem mee om er enkele te ontsteken. Vermits café “De Pelgrim” gesloten werd moesten we onverwijld op zoek naar een andere drankgelegenheid die we uiteindelijk vonden in café “De Oude Tijd” waar we dringend een rustpauze namen. Het was immers flink beginnen te regenen en we mochten ons gelukkig achten dat we er tijdig binnen waren!
Bij de terugweg passeerden we de Maagdentoren en de Demer in Zichem, verder ging het via “De Vijvers” en het “Vossenhol” naar de verlaten “lekstraat” waar bij deze aprilse grillen geen enkele ijsroomkar te bespeuren viel. Geen nood echter, dan maar naar “De Ploeg” waar we genoten van een lekker ijsje. Hier geraakte de Mil in een geanimeerd babbeltje met de uitbaatster Jeanine, een vroegere ex. Bell collega die was tewerkgesteld in de afdeling van meestergast Louis Van Roosbroeck. Aan Mie Maan werd uiteindelijk afscheid genomen tot de volgende fietstocht.
Bedankt Jos voor dit perfect uitgestippeld ritje!

Let op, de volgende afspraak is nu op woensdag 24 mei (dag voor Hemelvaartsdag) om 13u op de parking rechtover het voormalige Casino, Kioskplein, 25 in Beringen-Mijn. Jos zal ons dan nogmaals gidsen door het “fietsvriendelijk Limburg”.

Roger

Foto's ?

De tabletgebruikers klikken hier.