Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub Alcatel te Oevel 30/03/2017

De laatste wandeling van de voorbije winterperiode hebben we ondernomen in Oevel.
De afspraak en start was voor de eerste maal op de parking van het fanfarelokaal in de Bosstraat, rechtover de school voor buitengewoon onderwijs “Tongelsbos”.
Bij een verrassende mooie lentedag van 22°C en na het snoepen van chocolade eitjes die door de Raf ter gelegenheid van zijn verjaardag zoals ieder jaar spontaan worden aangeboden, vertrokken wij met een 15-koppige groep in de richting van het containerpark van Westerlo.
Ook de bejaarde trouwe viervoeter Ezi durfde ondanks het dorstige warme weer de tocht aan te vatten. Na het containerpark doken wij algauw het Sterschotsbos in. Dit 67 ha bosgebied bestaat uit twee delen, gescheiden door de weg Tongerlo-Oevel. Het is pas over enkele voorgaande jaren eigendom geworden van de Vlaamse Overheid en behoort bij de Merodebossen. Het westelijk deel dat vroeger een voormalige Britse basis was met talrijke loodsen voor voertuigen, is intussen omgevormd tot een mooi wandelgebied. Het oostelijk gedeelte van het Sterschotsbos was eerder al toegankelijk voor wandelaars. Bij het verlaten van het bosgebied kwamen we in “Trienenkant”, een eigenaardige naam voor een nochtans deftige woonwijk, bestaande uit talrijke variërende types van 360 woningen. Trienenkant is ontstaan na het onteigenen van deze armtierige heidegronden, berken en enige sparren door de maatschappij “Kleine Landeigendom Zuiderkempen”. Merkwaardig is dat bijna al de straatnamen genoemd werden naar de vroegere prelaten, kallisten en priors van de Norbertijnen abdij Tongerlo. Via de Hommelweg verlieten we het bewoond gebied om een eindje verder aan te komen in een ander bosgebied, gelegen achter de voetbalterreinen van Blauwvoet Oevel. Via een fitometerpad van Bloso bereikten we ten slotte het Bijlevenbos en de Kroonstraat om zo in het dorpscentrum aan te komen.
In café “Babbelbox” hielden we een pauze en konden genieten van een welgekomen verfrissing. Ook Ezi kon hier een beetje tot rust komen en haar dorst lessen na haar voor haar leeftijd vermoeiende wandeling. Na een uurtje rusten en “babbelen” vervolgden wij de terugweg door de bebouwde woonkern om via de Spuriestraat en Duitschool terug aan te komen in het Sterschotsbos aan de oostzijde.
Dit bosgedeelte bestaat uitsluitend uit rechte hoge dennen die ons een welgekomen schaduw boden op deze warme zonnige namiddag.
Aan de startplaats namen we vervolgens afscheid van elkaar tot de volgende afspraak.
Dit is naar jaarlijkse gewoonte een fietsuitstap naar Scherpenheuvel.

Bijeenkomst op donderdag 27 april om 13u op de parking naast taverne Mie Maan te Herselt. Jos Steurs zal alles in goede banen leiden en ons gidsen naar dit bekende  bedevaartsoord.

Roger   

p.s. Miel, Jules en Sylvain lieten zich verontschuldigen.
Hopelijk kunnen ze er terug bij zijn bij de volgende fietstocht.

Voor de foto's klik je hier.
De tabletgebruikers klikken hier.