Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub Alcatel Mol-Ginderbuiten  26/01/2017

Op deze koude winterse laatste donderdag van januari was de afspraak op de parking “Vekeblok” te Mol Ginderbuiten. Ondanks het vriesweer was er toch een talrijke opkomst met 15 actieve “ABellers” die werden verwelkomd door gastheer en gids Julien, “Jules” voor de vrienden. Jules is van de streek en kent natuurlijk het gebied zoals zijn broekzak en had bijgevolg een mooie wandeling uitgestippeld van ± 7km in de “Galbergen”. Deze recreatieve groene long van Mol is gesitueerd tussen de parochies van Ginderbuiten, Achterbos en Sluis.
Het bosrijke gebied bestaat voornamelijk uit dennen met enkele zandheuvels zoals er veel voorkomen in onze Kempen. Rustige wandelwegen leiden doorheen deze groene zone waar ook kinderen hun hart kunnen ophalen in de speeltuin Galbergen. Na het passeren van dit speelplein dat er in de winter verlaten bijligt, kwamen we vanuit de Heidebloemstraat aan de Brandstraat, dit is de verbindingsbaan tussen de gehuchten Ginderbuiten en Sluis. Na het bewoond gebied Fransveld en verder een wandelweg langs een snelstromend beekje kwamen we ongeveer halfweg de wandeling in Sluis. Daar verpoosden we een poosje bij een deugddoende warme tussenstop met een warme tas koffie of pint in de gezellige taverne        “t’ Sluyshof”. Nadien wandelden we opgewarmd verder langs een heuvelrug waar we vervolgens passeerden langs het voetbalterrein van Hoekske Sport, een ploeg actief in het arbeidersvoetbal Kempen. Na enkele kilometers verder kwamen we terug in Ginderbuiten waar we besloten om nog een bezoekje te brengen aan café “Den Bakker”waar nog gezellig werd nagekaart.
Jules, bedankt voor deze mooie geleide wandeling in een voor ons voorheen onbekende regio.

Voor de foto's klik je hier.
De tabletgebruikers klikken hier.

De volgende afspraak is op donderdag 23 februari om 13u. Samenkomst in Gerhagen-Tessenderlo op de grote parking aan de Heggebossenweg, niet ver van de VVV Toren en eetcafé “ter Scoete”. Jos Steurs zal ons dan gidsen doorheen het mooie gebied van de Houterenberg en Gerhagen.

Roger