Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub ABell te Herentals op 29-09-2016

De geplande afspraak van ons ABell fietsteam was, bij een winderig en bewolkt nazomerweer, aan de jachthaven te Herentals. Met 14 ex-collega’s fietsten we, onder leiding van Karel T’Seyen, een verkorte versie van de “Keizer Karel route”.
We mochten voor de eerste maal Julien Van Echelpoel verwelkomen als fietsgezel bij onze volgende uitstappen. We menen dat Julien genoten heeft van dit tripje, want hij beloofde in de toekomst nog regelmatig aanwezig te zijn.
Na de start aan de jachthaven ging het langs het kanaal naar de houten Baileybrug te Larum aan de Mosselgoren. Even verder had Karel tot onze verrassing gezorgd voor
een bezoekje aan de mandenmakerij “De Ratelaar”. Zie info op (www.deratelaar.be)
Hier werden we hartelijk verwelkomd door de vriendelijke en gastvrije Jeanny Bouwen, een dame die manden vlecht met wilgentenen. Dit zijn waterloten van wilgen die vanwege hun lengte en soepelheid uitermate geschikt zijn voor het maken van vlechtwerk. Jeanny is een ervaren vlechtster die talrijke demonstraties, workshops en cursussen organiseert. Na een deskundige uiteenzetting in haar werkatelier maakten we ook kennis met het zelf aangeplante wilgentenenbos achter haar tuin. Na deze leerzame tussenstop fietsten we verder langs klein regionale wegen naar Larum en O.L.V. Olen, waar we bij het passeren even voorbij de dorpskom het “Olens Boerke” bemerkten. Dit standbeeld werd opgericht naar aanleiding van de talrijke gekende anekdotes en verhalen die er in het verre verleden circuleerden rond de domme boeren van Olen. Rond dit standbeeld dat in 1998 officieel werd ingehuldigd wordt ieder jaar de eerste zondag van september het “Boerkesfeest” georganiseerd, een gezellige retrokermis.
Enkele kilometers verder via het Albertkanaal en de sluizen van Olen, kwamen we in het centrum terecht, waar we in “De Pot van Keizer Karel” van een welgekomen verfrissing genoten. Langs het fietspad over de vroegere bedding van de spoorweg naar de militaire Britse kampen, namen we ook nog een korte stop bij het bekende “café Berkemus” te Noorderwijk. Van hier vervolgden we de route verder  
over het fietspad Aarschot-Herentals en de wijk “De Molekens”, om via het Kempisch kanaal terug aan te komen bij het vertrekpunt aan de jachthaven.

Bedankt Karel voor het uitstippelen en gidsen van de rit!

Volgende maand op donderdag 27 oktober zal Mil een rit uitstippelen richting Baalberg vanuit Hulshout.
Afspraak met de fiets om 13u op de parking achter de kerk van Hulshout. Tot dan!

Roger

Foto's.

Foto's voor de tabletgebruikers.