Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub Alcatel Westerlo 31-03-2016

De laatste wandeling van de voorbije winterperiode hebben we, onder de leiding van onze ervaren gids Raf ondernomen in “De Parel van de Kempen” Westerlo. Afgesproken werd op de vernieuwde autoparking tussen de bibliotheek en het nieuwe zwembad. Bij een betrokken lucht en na het smullen van chocolade paaseitjes die spontaan door de Raf werden aangeboden, vertrokken we met onze 15 koppige groep en Ezi, de trouwe viervoeter van de Fred , via de Beeltjensdreef naar de Asberg. Deze heuvel is een voormalige zandduin van 24m hoog, een overblijfsel uit de prehistorie die vroeger zou gebruikt zijn als begraafplaats. Er werden trouwens in 1860, na het afgraven van een gedeelte van deze heuvel urnen gevonden met restanten en as van lijkverbrandingen. De Asberg en omgeving is vooral bekend bij spelende kinderen, wandelaars en joggers. Even verder kruisten we de verbindingsweg tussen Westerlo en Zoerle over een bijna 100m lange wandelbrug. Deze mooie houten brug is bedoeld om de Langedreef, die de verbinding vormt tussen de Beeltjens en de Kwarekken, veilig te kunnen volgen tot bij “De Ster”, een uniek kruispunt waar acht dreven samenkomen.
De Beeltjens en de Kwarekken, het toeristisch bekend natuurgebied van Westerlo, was vroeger eigendom van de familie De Merode, maar heden onder beheer van VZW Kempens Landschap om de toekomst van dit waardevol natuurgebied veilig te stellen.
Na het verlaten van het bosrijke natuurgebied langs de Kardinaal Cardijnlaan en een smal wandelpad achter de Klaverheide gingen we eventjes uitrusten en onze dorst lessen in de bekende afspanning “Sooi van’t Hof” waar we nog net met onze groep een plaatsje konden bemachtigen in de aanpalende veranda. Na dit gezellige oponthoud keerden we terug via de Langedreef en de Hollandsedreef, waar we de Vanlooydreef insloegen die recht uitmondt bij de jeugdherberg “Het Boswachtershuis”. Door het kasteelpark kwamen we terug aan het vertrekpunt en hebben we nog een poosje nagekaart in de gemeentelijke taverne achter het kasteel alvorens van elkaar afscheid te nemen.
Dank aan Raf voor de paaseitjes en om alles in goede banen te leiden!
Jos Steurs zal volgende maand als begeleider fungeren bij ons eerste lentefietstochtje dat traditioneel naar Scherpenheuvel zal gaan.

Dus volgende afspraak met de fiets op donderdag 28 April om 13u op de parking aan Mie Maan. Tot dan?

Ook kunt u, na onderlinge afspraak tussen de geïnteresseerden, deelnemen aan een bloesemwandeling te Heers samen met OKRA Neerlinter. De informatie kan u terugvinden in de E-mail die door de Fred onlangs werd verstuurd.

Roger

P.S. Enkele foto's vind je hier.
en hier voor de tabletgebruikers.

En een voorbeeld hoe je vuur moet maken met de Tonderzwam.