Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub ABell te Meerhout op 25-02-2016

Fons die de omgeving van Meerhout als zijn broekzak kent, leidde 14 “ex. Bellers” en trouwe viervoeter Ezi door een bosrijk gebied van de gemeente. Net iets voorbij de voetbalterreinen van het vroegere Verbroedering Meerhout, nu voetbalt er “Berg en dal”, doken we de bossen in over soms drassige en modderige wandelpaadjes, wat niet vreemd is als gevolg van de overvloedige regenval de laatste weken. Door een rustig gebied langs weiden en bossen kwamen we terug in de bewoonde omgeving van het “Gebergte”. Onderweg kwam de Jos (Huysmans) tot zijn verrassing een dame tegen op wandel met haar hond, die hij als vroeger inwoner van Meerhout nog herkende.Na een geanimeerd gesprek tussen Jos en de vroegere bekende trokken we verder langs de “Alvinneberg” richting taverne “De Luihoeve”, waar we in de mooi gerestaureerde schuur van deze voormalige oude hoeve genoten van een welgekomen rustpauze. Er heerste een tamelijk drukte want bij velen is dit een gekende pleisterplaats in dit mooie wandelgebied. Bij het verlaten stuitten we tot ongenoegen van onze viervoeter Ezi op twee jonge “boxers” met aan het uiteinde van de leibanden een vriendelijke en knappe lieftallige dame, wat dadelijk leidde tot een geanimeerd gesprekje en de onvermijdelijke “kiekjes”. Op onze terugtocht was er weeral een onverwachte ontmoeting.
Fred zag er tot zijn verrassing een bekend familielid terug afkomstig uit zijn geboortestreek, van toeval gesproken!


Via enkel bospaden en een klein rustpauze bij een aangeplant “geboortebosje” kwamen we terug aan de startplaats en hebben we in  taverne “Het Gildenhuis” nog een poosje nagekaart en anekdotes vertelt bij een heerlijke tas koffie of een verfrissende drank. 
Bedankt Fons voor het uitstippelen van deze mooie wandeling!

De volgende afspraak is op donderdag 31maart om 13u te Westerlo op de vernieuwde parking van de bibliotheek achter het gemeentehuis. Deze is best te bereiken achter de taverne “Contrast” aan de Merodedreef (ring).
Raf zal als gids fungeren door de “Westelse bossen”.   

Roger


P.S. hier even de Fred, de Fons stuurde mij een muziekje dat je in deze periode van het jaar niet mag missen.
Om de muziek op de achtergrond te horen klik op muziek en minimaliseer dit scherm, vervolgens ga je gewoon verder.

De foto's van de wandeling vind je via deze link.

Voor de minderbedeelde tabletgebruikers, hier nog eens even alle foto's achter elkaar, ze staan wel niet in de goede volgorde van opname...