Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Verslag fietsclub ABell te Averbode op 28-01-2016

Bij deze onverwachte mooie zonnige dag eind januari zijn we met 14 ex. collega’s   gestart aan de Norbertijnenabdij van Averbode voor een wandeling van een 7 tal km. Jos Steurs had een mooi parcours uitgestippeld door de Merodebossen, de ontboste heidegronden en aangelegde vennen. Immers, na het rooien  van de talrijke naaldbossen is hier een uniek wandelgebied ontstaan, afgewisseld met waterplassen en heide. De fauna en flora heeft hier zich de laatste jaren snel ontwikkeld hetgeen overal al dadelijk te merken valt. Spijtig dat wegens de regenval van de voorbije dagen sommige wandelpaden er wat zompig en verzopen bijlagen, wat flink doorstappen niet altijd mogelijk werd. Af en toe werd er even halt gehouden voor enkel “kiekjes”. Na 1,5u wandelen kwamen we aan de gekende taverne “Het Vossenhol” waar we ook Fred en Rita aantroffen. Fred, die niet tijdig kon aanwezig zijn bij de start heeft de stand van zaken nog eens overlopen betreft de organisatie van de reünie.
Het was hier zoals altijd op dinsdag- en donderdagnamiddag zeer erg druk en luidruchtig met weinig plaatsruimte. De senioren uit de wijde omgeving weten dan waar ze moeten zijn, er wordt dan traditioneel bij een consumptie een gratis pannenkoek aangeboden. Na deze gezellige rustpauze stapten we verder richting abdij.
Tot onze verrassing kwam plotseling vanuit het bos een op hol geslagen paard zonder ruiter hevig aangestormd. De Miel reageerde onmiddellijk en onvervaard greep hij het dier bij de teugels als een echte kenner.

De paardenfluisteraar

Tot onze niet geringe verbazing werd de viervoeter dadelijk kalm onder de sussende fluisterwoordjes en strelingen onder de paardenhals. De onfortuinlijke ruiter die even ervoor wegens een bepaalde reden uit het zadel gelicht werd, kwam even later opdagen en de Miel met dank overladen.
Na dit verassende voorval brachten we na een steil klimmetje nog een kortstondige bezoekje aan de zandheuvel “Kijk uit” met de Kroningskapel van O.L.V. van het H. Hart  die in 1912 werd gebouwd ter herinnering aan de Kroningsfeesten in 1910. Even nadien kwamen we in de nabijheid van de abdij bij het mooie Mariapark op de hoge Kalvariënberg, waar we de talrijke oude beelden en monumenten konden bewonderen.
Aan de autoparking hebben we als slot van de wandeling afscheid genomen tot de volgende afspraak.
Bedankt Jos voor deze geslaagde en mooi uitgestippelde trip!

De volgende wandeling zal doorgaan op donderdag 25 februari te Meerhout.
Afspraak om 13u op de parking aan het Gildehuis. Fons Boeckx zal ons gidsen en laten kennismaken met de landelijke omgeving van Meerhout.

Enkele foto's vind je op deze link.

Roger Eysermans