Fietsabell.    Ex - Onderhoudscollega's.

 
 

Reünie  ONDERHOUD  BELL  -  ALCATEL

 

Op een van onze maandelijkse fietstochten in de zomer opperden een paar van onze leden de idee om eens een reünie van de onderhoudsafdeling trachten te organiseren. Dat viel al snel in goede aarde en een paar enthousiastelingen zetten zich al onmiddellijk mee achter de kar. Wie had gedacht dat dit zo een hoge vlucht zou nemen?
Zo midden augustus zijn we met de voorbereiding begonnen. De eerste serie namen en ook een deel adressen stonden al snel keurig in een bestand op Fred’s computer. Het leuke was dat via zijn website deze informatie constant voor iedereen toegankelijk was. Daardoor druppelden meer en meer namen binnen en de adressen, inclusief voor nogal wat collegas ook hun internet adres. In september hadden we reeds meer dan 160 namen bij mekaar, een aantal hadden we nog steeds niet teruggevonden en anderen waren helaas overleden. De taken werden netjes verdeeld: Fred verwittigde een deel via de mail, de anderen werden in regios verdeeld en de brieven werden dan aan huis bezorgd, soms met direct contact met de vroegere collega. Een klein restje hebben we dan per post opgestuurd.
De reactie op het initiatief bleef niet uit en al snel stroomden de inschrijvingen binnen.
Ondertussen werd nog steeds ijverig gezocht naar ontbrekende adressen en velen werden toch nog gevonden, zij door een serie namen af te bellen, op de PC rond te snorren, de buren op te bellen, in de straat gaan speuren en na te vragen. Raf en Willy waren hier zeker de ijverigste.
Zo kwamen we uiteindelijk aan 167 namen, waarvan 30 overledenen en 12 die we niet vonden. Van de 125 overigen reageerden er 100 en schreven er 82 in. Wij zijn dankbaar voor deze massale reactie en beschouwen dit als een waardering  voor al onze inspanningen.
Als plaats van samenkomst hadden we de ruimte bij Jan’s TTC club in Geel Oosterlo ter beschikking. De reünie vond plaats op 16 december, de voorlaatste donderdag van de maand, zoals we dat elk jaar in kleiner formaat doen voor de fiets- en wandelclub. Ook inhoudelijk hielden we ons aan dezelfde formule: lekkere witte en zwarte pensen met brood en een heerlijk stuk taart er achteraan.
Als je voor de reünie toevallig iemand van de collegas tegenkwam of aan de telefoon had, dan borrelde de verwachting naar die dag toe sterker er sterker op. De vroege inval van de winter deed ons wel een beetje vrezen voor de opkomst, maar gelukkig was het die dag goed weer. Tegen 14,-u was de samenkomst gepland en lang voor die tijd waren de eersten al daar en de rest volgde al snel. Het geluk, de verrassing, de blijheid straalde zo van alle gezichten af. Fred hield een gewaardeerd welkomswoordje en Remi voegde daar een kort maar kernachtig woordje aan toe. Hij benadrukte de goeie sfeer en het samenhorigheidsgevoel dat maakte dat hij en velen onder ons graag gingen werken. Over een heleboel dingen is er gepraat, herinneringen opgehaald, nieuwtjes uitgewisseld en vooral de tevredenheid over het weerzien dreef als een zee geluk boven.
De pensen werden met veel smaak verorberd. Jef vertelde nog het ‘zelfgeschreven’ verhaal over “De geboorte van kindje Jezus” en de taart daarna schoof lekker naar binnen. Natuurlijk werd dat geheel nog flink overgoten met een stevige pint of een lekkere koffie.
Het afscheid tussen velen was hartelijk en beloftes om mekaar terug te zien zijn er zeker ook gemaakt. Tegen half negen hebben we dan afscheid genomen van het laatste groepje en een paar hebben daar nog een verlengstuk aan gebreid in de VIPS, kwestie van de laatste stukje nostalgie nog boven te halen.
We kunnen met zijn allen tevreden terugblikken op een geslaagde reünie en hebben de intentie om dit binnen enkele tijd nog eens te herhalen. Dan doen we dan misschien wel in de zomer met een BBQ. Als je dit goed vindt, laat het ons dan weten per mail, met een briefje of gewoon mondeling als je een van onze kernleden tegenkomt.
Een hartelijk dank aan allen die zich met grotere  en kleinere dingen voor deze dag ingezet hebben. De volgende activiteit vindt plaats in Ravels in het Boshuis waar we een mooie winterwandeling gaan maken. We kunnen dan nog wat nababbelen over onze reünie en dingen vragen die we toen vergeten waten. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en misschien wil je wel definitief mee aansluiten en zo er maandelijks telkens bij zijn.

Door op de volgende link te klikken kan je een fotoverslagje (*) bekijken of eens de naamlijst van alle collega's raadplegen.

                                                                                  Jef   Westerlo 21 december 2010.

p.s. (*) Het verslagje kan je bekijken met Flash Vieuwer - wat meer uitleg vind je op GPODS.

  • Onderhoudscollega's die hier toevallig terecht kwamen of geen uitnodiging gekregen hebben via email kunnen hun email doorsturen naar fred143@telenet.be
  • Graag ontbrekende (namen, foto's....) of foutieve gegevens doormailen naar fred143@telenet.be