GPODS wandelde in Wellen

Het vertrek was wat verwarrend, er waren veel parkeerplaatsen in de buurt, we waren verspreid over twee locaties. Uiteindelijk vonden we elkaar en starten we.

Vrij snel kwamen we aan een gedenkkruis van Joris Warniers.
De Warniers was destijds een belangrijke aristocratische familie uit de 17 de eeuw.

Iets verder op had Mario een ontmoeting gepland met Duco’s blooms, een jong opstartend bedrijf waar je in een bloemen pluktuin bloemen kan gaan plukken.
Meer info op www.Ducosblooms.com.

We wandelen verder naar het centrum van Wellen en in de buurt van de fontein heeft de gemeente extra bomen aangeplant om meer CO2 uit de lucht te halen.
De aanplant was niet bijzonder succesvol want ze staan er verdord bij.
Mario vertelde ons dat dit zou kunnen zijn omdat de omliggende bomen een stof afscheiden om hen te verdelgen. Zo zou er een proef geweest zijn met notenbomen waarvan de noten onder de boom verwisseld werden. Geen van deze noten groeide op tot een nieuwe boom.
Als de noten onder de eigen boom bleven liggen groeiden ze wel op tot een nieuwe boom(?).

Een beetje verder vertelde Mario ons dat ook struiken met elkaar konden communiceren. Als er aan een struik zijn bladeren geknaagd werd zou die een stof afscheiden zodat de smaak slechter werd. Via de wortels en schimmels zouden omliggende struiken gewaarschuwd worden zodat ze stof die de slechte smaak veroorzaakte op voorhand konden aanmaken (?).

Verder in het bos ontdekte Mario per toeval de restanten van een Geocaching locatie.
Voor meer info klik op de link hierboven.

Terug in het dorp houden we even halt aan de St. Christina kapel, op deze link zie een foto van de kapel uit vervlogen tijden, foto 24 of de voorlaatste foto.

De wandeling beëindigen we op het terras van een café waar we een Kurre bier konden proeven.

Mario,
bedankt voor de rondleiding en uitleg over o.a. communicatie tussen bomen en planten.

Freddy

Enkele foto's.