GPODS wandelde in Wellen.

Weken van te voren zijn we van start gegaan met het uitstippelen van onze ONTDEK HET MOOIE WELLEN (honden) wandeling. We waren zeker dat we de deelnemers een mooie wandeling zouden kunnen laten maken en dat de honden zich zeker ook zouden kunnen uitleven. Eens dat op punt stond, zijn we reclame beginnen te maken. Op de Facebook pagina van Gezond & Veilig Wellen maar ook op onze website. Vervolgens hebben we wat vrienden aangesproken en aangeschreven en hen hier voor uitgenodigd.

Enkele dagen geleden hebben we dan een test-wandeling uitgevoerd en hebben we  moeten vaststellen dat er door de hevige regenval van de afgelopen dagen, dat het terrein er iets minder 'vlot' toegankelijk bij lag. Met de regen van de afgelopen dagen, hebben we het traject dan ook nog moeten aanpassen op het laatste moment. Het weer in Wellen ... dat hebben we niet in de hand en dat wat ook het grootste vraagteken of er voldoende interesse voor onze wandeling zou zijn. 's Morgens om 06:45 regende het zo hard dat we zelf begonnen te twijfelen ... maar eens ook die buien er uit gevallen waren, is zelfs de zon er doorgebroken.

Om te starten, hadden we voorzien dat we de aanwezigen zouden trakteren op een klein aperitief. De eerste wandelaars zijn dan ook al rond 13:15 aangekomen en zijn vanaf dan ook blijven toestromen. Na iedereen welkom te hebben geheten en de nodige aperitiefjes zijn we stipt om 14 uur begonnen aan onze wandeling. Hierbij werd regelmatig halt gehouden om de aanwezigen van de nodige informatie te voorzien. Enerzijds door Mario Vanvoorden, maar ook werden ons de nodige weetjes door Davy Huygen bijgebracht. Enkele van de mooiste opmerkingen die we gekregen hebben, was van een aantal Wellenaren, die lieten weten dat ze op plaatsen geweest zijn, waar ze nog nooit geweest waren en dat ze zaken te weten gekomen zijn, die ze nog niet wisten. En daar doen we het dus voor. Een gezellig samenzijn en de deelnemers de nodige weetjes bijbrengen over ons mooie dorp ... WELLEN.

Halfweg hebben we dan even kunnen pauzeren en werd ons een kop warme soep en andere hartverwarmende dranken aangeboden aan economische prijsjes. Uit de wind en in de zon, zijn we dan terug op weg gegaan en toen hebben we toch even schrik gehad dat we het niet droog zouden houden. Achter ons regende het enorm en zo konden we dan ook nog eens allemaal mooi geniet van een volledige regenboog. Enkele hebben zelfs een dubbele regenboog gezien (en dat lag helemaal niet aan datgene wat ze op de stopplaats gedronken hadden) ...

Het laatste stuk had eigenlijk in het oorspronkelijke traject het eerste geweest maar nu moesten we de laatste meters door de modder en het slijk ploeteren maar zijn we er toch allemaal geraakt. Via deze weg willen we dan ook nog eens alle deelnemers van harte bedanken om met het bedenkelijke weer dat we hebben gehad, de afgelopen dagen, om toch uit jullie zetel te zijn gekomen en hebben deelgenomen aan onze wandeling. We kijken dan ook uit naar een vervolgwandeling in de komende weken ...

Groetjes,

Marc & Mario.

Enkele foto's van de wandeling vind je hier.

Wat uitleg over de Kamsalamander.